Gość Katarzyna Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam, mojemu ojcu wykryto guza wielkości 7x6x8cm w przetrzeni zaotrzenowej. Na poczatku stwierdzono że to najprawdopodobniej rak trzustki ale po przeprowadzeniu dodatkowych badań(CA19-9 - 14,09U/ml) i kolejnych oględzinach tomografii zostało to wykluczone i skierowano ojca na biopsję. Po wykonaniu biopsji lekarz stwierdził że jego zdaniem zmiana zajmuje cały lewy płat wątroby. Wynik biopsji to: foci carcinomatosi metastatici, CK7+, CJ20-, hepatocyt. - Wyczytalismy że być może jest to przerzut z płuc jednak Tata płuca ma czyste co powietrdziło zarówno zdjęcie rtg jak również TK. Pozostałe wyniki są w miarę w normie prócz lekkiej niedokrwistości. AspAT 22 j.m. AlAt 22 j.m. Bilirubina 0,4mg% Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Katarzyno,w niedziele Mój dziadek zmarł z powodu guza przestrzeni zaotrzewnolwej.Guz ten jest usuwany chirurgicznie.Leczenie chemioterapia jest znikoma szansa.Guz ten rozwija sie przez wiele lat.Ponad 80% to przypadki smiertelne.Przykro Mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Moja mama ma guza przestrzeni zaotrzewnowej z naciekiem na lewą nerke, leczenie-chemioterapia, bardzo się boję czy to pomoże, proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi