Gość Karolina Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam. Rok temu miałam operacje wyrostka po 10 dniach wyszłam ze szpitala i niby wszytko ok, poddałam się po miesiącu kontroli i powiedzieli ze wszystko jest w najlepszym porządku dziś tyle czasu po operacji moja blizna zrobiła się gruba wypukła i strasznie zaczerwieniona czy to mogą być jakieś powikłania .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 jesli zrobiła sie gruba i wypukla i zaczerwieniona, to mozliwe, ze szew sie rozlazł, rozszedł, tak sie dzieje, jak np rana sie nie zagoi do konca a ktos cos dzwiga, nosi, w ogole napreza skore, wtedy szew sie rozchodzi i wlasnie tak sie dzieje. Idz do dermatologa po masc na blizny, bo moze Ci tak zostac. Sa specjalne maci i kremy, ktore lagodza rozszerzenie sie szwa. Jesli zaczerwienienie bedzie silne i np bedzie wyciekal jakis plyn, moze sie okazac ze to jakis stan zapalny. Lepiej nie czekac bo Ci slad brzydki zostanie idz do dermatologa zeby zalecil odpowiednia masc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi