Gość y00ny Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Od 6 lat trenowałem akrobatykę. Ale stało się to raczej tak po prostu. Od 11 miesięcy odczuwam ucisk pod prawą łopatką (między żebrami a łopatką). Przy zgarbieniu się lub pochyleniu , im więcej wezmę powietrza tym mocniejszy ucisk (ból). Ból na krótko przechodzi przy wiszeniu na drążku. Z wyników badań rezonansu magnetycznego nie wynika, że występuje jakiś ucisk. Ostatnio pewien lekarz stwierdził, że na 90% jest to ucisk kręgu , który wpadł i promieniuje na korzenie (nerwy). 1. Czy jest możliwe, że nie widać tego na badaniu bo np. leżałem przy prześwietlaniu i kręgosłup ładnie się ułożył? 2. Czy możliwe jest skorygowanie go na swoje miejsce poprzez wizyty (nastawianie) u terapeuty lub kręgarza? Wyniki moich badań: Stan po przebytej chorobie Scheuermanna, z obecnością guzków Schmorla w środkowym i dolnym odcinku kręgosłupa piersiowego. Drobny naczyniak w trzonie kręgu Th4. Zwyrodnieniowe wyciągnięcia kostne na krawędziach trzonów kręgowych w środkowym odcinku kręgosłupa piersiowego. Nieznaczna dehydratacja krążków międzykręgowych Th2/Th3 i Th8/Th9. Pozostałe piersiowe krążki międzykręgowe o prawidłowym sygnale i zachowanej wysokości. Piersiowy odcinek rdzenia kręgowego bez zmian ogniskowych i bez cech ucisku. Badanie wykonano w sekwencjach FRFSE (sagT2), FLAIR (sagT1) i GRE (axT2*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yoony Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dzięki.W sumie pisze tu już posta drugi raz ale dobrze, że powiedziałeś teraz wiem nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi