Gość Basia Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam. Bardzo proszę o odpowiedź w jaki sposób mam zaciskać ( naciągać) gumkę po operacji przetoki ? Mam to robić sama w domu a nie wiem czy, wystarczy raz dziennie, mocno czy lekko? I co mi grozi jak nie będę tego robić. Zauważyłam że gumka podczas wypróżniania sama się przesuwa, może to wystarczy. Może ktoś też sam to wykonywał i coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witaj, Nie wiem jak jest w przypadku gumki. Ja obecnie mam zalozony tzw seton czyli nienasiakajaca nic chirurgiczna, ktora przy zaciskaniu zwieracza powoduje silny klujacy bol. Lekarz sam zaklada coraz krotszy co 2 miesiace. Najlepiej skontaktuj sie z lekarzem,ktory zabieg wykonywal. Ja mecze sie juz prawie od roku. Powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Betka Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam, Wujka czeka podobna operacja i szukamy specjalisty, który wykonuje taki zabieg. Czy moglabym prosić o namiary do tych proktologii? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi