Gość ANTONIO Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam. Mam 28 lat i mam problem z więzłami chłonnymi na szyi .Po obu stronach za uszami pojawiły mi się jakiś czas temu ( bardzo dawno) lekko widoczne kulki. Jednak gdy wypiję nawet małą ilość alkoholu węzły się bardzo powiększają i swędzą.Ostatnio nawet powiększyły mi się węzły chłonne pod pachami. Na dodatek tego dostaję swędzącą wysypkę na szyi, na rękach, pod pachami. Chciałbym dodać, że piję bardzo rzadko i w małych ilościach zazwyczaj whiskey. Byłem u lekarza prywatnie i zapisał mi leki , bo stwierdził ze to infekcja. Niestety leki nie pomogły, kulki nadal są a ja nie wiem co mam zrobić. Proszę mi doradzić co mam zrobić. Czy mam wykonać jakieś badania? Jeśli tak, to jakie?Bardzo proszę o odpowiedź i poradę.... Z góry dziękuję i pozdrawiam. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Proszę wykonać morfologię krwi z elektroforezą białek, jeśli będą odchylenia należy udać się do hematologa. Jeśli odchyleń nie będzie należy udać się do chirurga, który węzeł wytnie i odda do badania hist-pat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANTONIO Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi