Gość ania Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ponieważ często bolała mnie głowa wybrałam się do neurologa który dał mi skierowanie na rezonans. Dzisiaj odebrałam wyniki badań i przyznam że troszkę się przeraziłam. Jej treść jest następująca: Kilka drobnych rozsianych ognisk hyperintensywnych w obrazach T2-zależnych i w sekcji FLAIR w istocie białej obu półkul mózgu,największa zlokalizowana w okolicy rogu czołowego komory bocznej prawej ma wym. ok 7x3 mm. Zmiany nie wykazują zaburzeń dyfuzji ani cech patologicznego wzmocnienia kontrastowego. Niewielki naczyniak żylny ( rozwojowa anomalia żylna) w lewym płacie czołowym. Zapisałam się już do swojego neurologa lecz muszę czekać 3 miesiące. Prosiła bym o informacje co to jest ten naczyniak żylny. Jestem przerażona i prosiłabym o pomoc w interpretacji moich wyników badań.Z góry dziękuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi