Gość ania28 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Mam 28 lat, od paru miesięcy mam duży guz w dolnej części szyi (ok. 3-4 cm) w zagłębieniu między obojczykami,taki spłaszczony. Wydaje mi się, że nie urósł od kiedy go zauważyłam, nie jest też bolesny. Gdy dźwigam głowę do góry to jest bardzo widoczny. Byłam już dwa razy u mojego doktora rodzinnego i dwa razy odprawił mnie z kwitkiem, bo jestem przeziębiona i nie może mi dać skierowania na badania. Bardzo proszę o odpowiedź co to może być i czy to coś groźnego, bo właśnie staramy się z mężem o dziecko.Bardzo proszę napisać do jakiego specjalisty mam się udać i jakie badania zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania28 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ten guz mi się przesuwa jak przełykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania28 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 moje wyniki: tarczyca powiększona w zakresie płata lewego echogeniczność obniżona echostruktura niejednorodna prawy płat o obj. 6ml lewy płat o obj. 20ml węzina 4mm w lewym płacie zmiana heterogenna o równych obrysach ścian i wym 37x22x41mm oraz wzmożonym unaczynieniu węzły chłonne szyi niepowiększone unaczynienie płata prawego w normie TSH w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi