Gość Bartek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam. 3 tygodnie temu miałem zabieg plastyki napletka, polegający na wycięciu jego fragmentu nie całości, a w lipcu miałem zabieg na zbyt krótkie wędzidełko. Po kontroli, tydzień temu, lekarz powiedział że jest ok i się wszystko ładnie goi. Podczas ściągania napletka w czasie wzwodu, występuje ucisk, i troche boli, głównie na takim *pasku* (cięzko mi znaleść określenie tego) łączącym cześć pod żołędziem, ze skórą pod napletkiem, tak że się naciąga, na dość krótką odległość i dalej już boli, i nie można za bardzo ściągnąć dalej. Czy to się zmieni w najbliższym czasie, czy coś trzeba z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Prawdopodobnie przyczyną bólu jest blizna, która nie do końca dobrze się zagoiła. Skontaktuj się z urologiem - takie blizny czasem goją się zupełnie same po dłuższym czasie, a czasem wymagają dodatkowej interwencji chirurga plastyka lub urologa. Domyślam się, że myśl o trzecim zabiegu z rzędu jest frustrująca, ale niestety - w niektórych przypadkach to norma. Mnie też niebawem czeka trzeci (wędzidełko - napletek - usunięcie blizny). Cierpliwości i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi