Gość Hanka Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam, Mam pytanie w związku z wynikiem badania rezonansu dróg żółciowych. Co oznacza * lejkowate zwężenie pżw bezpośrednio ponad zwieraczem na długości ok. 7mm*? Czy to ma znaczenie kliniczne, czy może powodować dolegliwości bólowe, jeśli tak, to o jakim charakterze? Jestem po ECPW i endoskopowej sfinkterotomii z powodu kamicy przewodowej 9 miesięcy temu - zabieg był powikłany ostrym zapaleniem trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Dolegliwości powinny być o charakterze niemal identycznym z bólem przy kamicy przewodowej - jako, że może ona teraz łatwiej się pojawić. W takim przypadku można próbować znów wykonać ERCP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanka Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie- czym może być spowodowane to zwężenie dystalnej części pżw? - Czy może to być powikłanie po ostrym zapaleniu trzustki czy może następstwo ECPW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jest to zlokalizowane najpewniej w miejscu nacięcia przy ERCP, zdarza się dość często. Zapalenie trzustki jest inną komplikacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanka Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxl power life Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Genialnie napisane cieszę się, że udało mi się trafić na tak dobrze opracowany serwis. xxl power life http://xxlpowerlife.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi