Gość Grzegorz Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 I to dosłownie. Wszystkie ważne enzymy. elektrolity, pierwiastki, kiedy nie pije mam w normie, ale dolnej granicy. Ale jak wypije np piwo, czyli środek moczopędny, to wszystkie moje objawy się wzmagają czyli brak apetytu, nudności, biegunka (która podobnie jak mocz jest taka piekąca) i przyspieszony puls powyżej 140 uderzen na minute (najwyższy zbadany przeze mnie to 180) to wszystko po wypiciu 2 piw! Do tego potworny ból głowy oraz kości (jakby też wypłukiwało mi wapno) i musze zażywać środki przeciwbólowe oraz kilka szklanek gastrolitu, ponieważ czuje się zatruty, odwodniony i wypłukany z wszystkiego co potrzebne do normalnego funkcjonowania. Byłem w szpitalu na obserwacji 7dniowej i jedyne co mi wykryto to refluks, a po 5 piwach lekko podwyzszona bilirubina, amylaza poniżej 20, hipokaliemia oraz częstoskurcz nadkomorowy - puls stale powyżej 100 przez 12 godzin, dochodzący do 150. nie jestem alkoholikiem, jestem młody, mam problemy z radzeniem sobie ze stresem, pije bardzo rzadko, ale na następny dzień umieram, bo często dochodzi nawet do drętwienia całego ciała, traceniu czucia w przełykaniu czy oddychaniu, poruszaniu palcami i tak po kolei... rozumiem, że jest rada by nie pić wcale, ale niestety czasem się zdarzy i nie ma na to rady. jaka może być tego przyczyna? dodam jeszcze, że rzadziej niż inni oddaje mocz kiedy wszyscy razem spożywamy alkohol, ale najwidoczniej jak to mówią *raz a porządnie*. No i ten strasznie wysoki puls... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xyz Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Chopie nie pij,szkoda zdrowia.Lepiej pisz ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Wygląda na nadwrażliwość od alkoholu serio. Niektórzy mają takie objawy po wielu miesiącach picia (SIC!). Serio? To nie wiem co napisać. Gdyby pominął że to po razie - standardowa wypowiedź gościa który pije codziennie przez kilka miesięcy lub lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwana Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 To poczatki nerwicy lekowej. Koniecznie wybierz sie do Psychologa po dalsze wskazowki. Nerwice trzeba leczyc bo moze sie pogorszyc. Sama to mam.. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi