Gość Krzysztof Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam Moja mama prawie rok temu z powodu bólu pleców miała rezonans magnetyczny wynik wyglądał następująco: -Lordoza lędźwiowa spłycona* -krążki m-k L4/5 i L5/S1 z cechami zmian zwyrodnieniowych w postaci obniżenia sygnału. -na szerokiej podstawie centralna wypuklina krążka m-k L4/5 z modelacją worka oponowego, z obustronnym zwężeniem otworów m-k bardziej prawego z możliwym uciskiem na prawy korzeń nerwowy -centralna wypuklina krążka m-k L5/S1 nieznacznie lateralizująca na strone prawą ze zwężeniem prawego otworu m-k -tendencja do ostrego ustawienia kości krzyżowej Lekarz powiedział że potrzebna bedzie operacja. Mama sie nie zgodziła. Chodziła na rehabilitacje. Niestety ból zaczął powracać. Mama zaczęła chodzić na wyciąg, pomagało to w małej skali.Teraz mama myśli jednak o operacji ponieważ ledwo chodzi. Każde schylenie się po coś to niesamowity ból. Poprosiła mnie a bym sprawdził w internecie co robić. Pisząc to chciałbym sie spytać co moja mama może zrobić jakiś specjalny lek, lekarz czy może operacja. Jeśli operacja to jaka i ile jest % szans że sie uda czy mogą być jakies złe skutki tej operacji. Z góry Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 wejdz na neurologia.pl predzej dostaniesz odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi