Gość Gosia Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam.mój mąż w marcu br.miał robioną gastroskopię,wynik-**pacjent niespokojny,wynik mało wiarygodny, w zołądku domieszka żółci,bł.sluzówki zoładka miernie przekrwiona ,oddzwiernik nieco obrzeknięty.gastritis**-moje pytanie - czy jest mozliwość aby przed badaniem zażył cokolwiek-lek na uspokojenie,czy może poprosić o cos tuż przed gastroskopią.na badanie bedzie czekac jakies dwa miesiace,a juz teraz na sama myśl słabnie.bardzo ciężko znosi to badanie,i obawiam się że kolejne bedzie znów niewiarygodne. dostał skierowanie na kontrolne badanie ,poniewaz po pół roku przyjmowania polprazolu 20mg dolegliwości dalej się utrzymują.dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 doustnie na pewno nic nie może zażyć ale wiem ,że można wykonać gastroskopię pod narkozą lub dowiedz się gdzie wykonują gastroskopię przez nos(prywatnie)może podczas takiej będzie spokojniejszy bo nie ma odruchu wymiotnego , można mówić podczas badania więc i stres mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi