Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Gorączka po ostrym zapaleniu trzustki

Gość Ali

Rekomendowane odpowiedzi

23.11 - Trafiłem do szpitala z bólem brzucha, po zbadaniu krwi amelaza wyszła powyżej 500, stwierdzono OZT. Dostałem nie zliczone ilości kroplówek oraz ścisłą dietę. W pierwszym tyg. leczenia tj . w 4dzien dostałem gorączki od 37,5-38,4 - oczewiście po podawanych Ketonalach temperatura spadałą. I teraz mam Pytanie ponieważ akurat zbieg okoliczności chciał że w ten własnie 4 dzień pobyty do pracy przyszła zainfekowana pielegniarka a i druga też nie czuła się za dobrze( nawet wymiotowały) potem l4 bo nie widziałem ich w pracy.Druga rzecz strasznie często Panie wietrzyły że nie tylko ja czułem sie przewiany i gorączkowałem. Tłumaczyłem lekarzą że ta gorączka może być przyczyną jakies infekcji, jednak nikt nie dopuszczał takiej myśłi, nie dostałeem antybiotyku ani nic. Z drugiej strony lekarz mówił że jeżeli nie infekcja to dobrze że gorączka się pojawiła w pierwszym tygodniu leczenia ponieważ świadczy to tylko o zapaleniu i gorączka ustanie dopiero do całkwitego zniknięcia zapalenia a to może trwać nawet kilka tygodni i muszę byś na to przygotowany. 29-11 wypisując mnie ze szpitala. Wszyatkie wyniki Krwi są OK , USG wzorowo. A gorączkę zbijam pyralginą już 7dzień. może infekcja..? już sam nie wiem . Maiał ktos tak?