Gość Zaneta Sarnecka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Mam 35 lat jestem kobietą.Po USG Tarczycy wynik:płat prawy 23x15x57 płat lewy 19x14x58mm Cieśń -4mm.W bocznej części płata prawego litopyłowe ognisko o wym.12x13x18mm , nieco poniżej lite ognisko o podwyższonej echogeniczności o wym.9x10mm.Poza tym miąż tarczycy jednorodny echogenicznie bez zmian ogniskowych.Po biopsii w rozpoznaniu:Guzki prawego płata tarczycy-W aspiracie z guzka płata prawego tarczycy stwierdza się rozproszone tyreocyty bez cytologicznych cech złośliwości oraz koloid.Czy jest to bardzo poważna sprawa?Jakie powinnam poczynic dalsze kroki i co mnie czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 W badaniach nie wykazano cech zmian typu złośliwych nowotworów. radziłbym z tym wynikiem skonsultować się z endokrynologiem. Prawdopodobnie po badaniach poziomu hormonów we krwi zaleci leczenie farmakologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi