Gość Scholastyka Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dzień dobry. Od roku próbuje wyleczyć sobie lewą kostkę. Zaczęło się od bóli, że nie mogłam chodzić, lekarz zlecił USG i wykryto ganglion 2x1cm. nie przeszkadzam mi za bardzo poza bólem wiec nie robiłam nic. Gdy miałam znowu problemy z chodzeniem okazało się ze rośnie i mam przewlekle zapalenie stawu skokowego. Dostałam skierowanie na jonoforezę zastrzykami Dicloratio100. Na wizycie ortopeda powiedział, że on się jakoś przesunął i dodatkowo powstało zapalenie ścięgna Achillesa, a rehabilitacja nie pomogła. Zalecił mi wycięcie tego, ale w innym szpitalu. Powiedział, że dobrze by było to zoperować. Moje pytanie jest następujące: jak wygląda taka operacja? ile trwa? i jakie ma skutki? pobyt w szpitalu? gips? zwolnienie? Czy byłaby równie skuteczna metoda? dodam ze zastrzyki ani punkcja nie wchodzą w grę - jak powiedział lekarz. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi