Gość żaba Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat prze-puchliny w odcinku piersiowym , co z tym zrobić poddać się operacji wiedząc jakie jest ryzyko , może ktoś z was miał podobny przypadek ?? będę wdzięczna za odpowiedź Zachowana fizjologiczna kyfoza w odcinku piersiowym. Przepuklina centralno lewoboczna krążka międzykręgowego na poziomie Th8/Th9 z uciskiem worka opony twardej i modelowaniem rdzenia kręgowego. Przepuklina lewoboczna krążka międzykręgowego na poziomie Th12/L1 z uciskiem worka opony twardej. Mniejsza przepuklina centralna krążka międzykręgowego na poziomie TH6/TH7 z uciskiem worka opony twardej . Uwypuklina centralna krążka międzykręgowego na poziomie Th5/Th6 z uciskiem worka opony twardej. Uwypuklina centralno lewoboczna krążka międzykręgowego na poziomie TH9/Th10 z uciskiem .worka opony twardej Uwypuklina centralno lewoboczna krążka międzykręgowego na poziomie TH10/Th11 z uciskiem .worka opony twardej Uwypuklina lewoboczna krążka międzykręgowego na poziomie Th11/Th12 z uciskiem worka opony twardej Cechy dehydratacji krążków międzykręgowych w całym odcinku piersiowym kręgosłupa. Nierówny zarys blaszek granicznych trzonów w dolnym odcinku kręgosłupa. Nie spostrzega się zmian ogniskowych w obrębie rdzenia kręgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaba Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Takie duze forum i nic nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Wpisz neurologia lub forum neurologiczne .Tam dostaniesz prędzej odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 A jak sie czujesz .Czy musisz mieć zabieg na kregosup piersiowy.Ja przeszłem kilka rehabilitacji a ból nadal sie utrzymuje w odcinku piersiowym . Powiedz jak to leczysz. Bo juz nie mam sil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Ja mam przepukline odcinka piersiowego na poziomie th7 th8 uciskajaca nerw i worek oponowy polecili mi terapie manualna rarazie daje rade ćhoc bule duze *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 witam mam 42 lata , troszkę mnie to przeraża......... ale cóż, meczę się już 8 miesięcy, Rwa kulszowa, tabletki , zaszczyki 2 miesiące temu zrobiłam rezonans i stwierdził lekarz że mam przepuklinę dysku piersiowego T411/T412 ......bardzo się boję mam dobrego lekarza będę operowana we Wrocławiu czy ktoś mi powie jak przebiega operacja i jak się czuje człowiek po niej. Straciłam pracę , życie mi zaczyna walić , nie mam żadnych planów na życie , ten ból zabija mója psychikę i to czekanie.Operacja prawdopodobnie 25 marca (moje imieniny ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam czy moze ktos wie cos wiecej na temat przepukliny w odc piersiowym jak to leczyc i czy operacja w tym odcinku jest bardzo niebezpieczna z gory dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lelum Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam i wiadomo jak wyglada operacja w odcinku piersiowym ? Ja mam 25 lat i przepuklinę th 5 i th6 z uciskiem na rdzeń kręgowy ... co mam robić w tej sytuacji ,ból jest ciagle i nic nie pomaga ,mam wrażenie ze mięśnie międzyżebrowe już mocno zwiotczały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasiaks Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 W dniu 17.01.2013 o 21:03, Gość Mariola napisał: witam mam 42 lata , troszkę mnie to przeraża......... ale cóż, meczę się już 8 miesięcy, Rwa kulszowa, tabletki , zaszczyki 2 miesiące temu zrobiłam rezonans i stwierdził lekarz że mam przepuklinę dysku piersiowego T411/T412 ......bardzo się boję mam dobrego lekarza będę operowana we Wrocławiu czy ktoś mi powie jak przebiega operacja i jak się czuje człowiek po niej. Straciłam pracę , życie mi zaczyna walić , nie mam żadnych planów na życie , ten ból zabija mója psychikę i to czekanie.Operacja prawdopodobnie 25 marca (moje imieniny ). Witam. Wiem,ze minęło już sporo.czasu od Pani posta,ale napisze. Mam przepukline piersiowa dokładnie w tym samym miejscu. Na chwilę obecną kończę druga rehabilitację tym razem u fizjoterapeuty. Jak się Pani czuje? Czy miała Pani operacje? Moja przepuklina modeluje worek oponowy. Pozdrawiam Katarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi