Gość grzegorz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardzo proszę o wytłumaczenie wyniku, który dziś odebrałem jestem zestresowany. Rozpoznanie kliniczne: I - zmiany zapalne esicy II - polip odbytnicy Rozpoznanie I - Trzy fragmenty błony śluzowej jelita grubego o zachowanym układzie gruczołów i produkcji śluzu W blaszce właściwej przybytek komórek limfoidalnych, ogniska wczesnych wylewów krwawych oraz niewielkie włóknienie II - Polip rozrostowy jelita grubego (polypus hyperplasticus coli) Nie ma pewności, że zmiana została wycięta doszczętnie Bardzo proszę o odpowiedź jak wytłumaczyć te wyniki czy coś mi grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 I- zapalenie esicy powinno zostać włączone leczenie. Co do polipa to dobrze jest powtórzyć badanie za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 proszę, czy to znaczy, że jest podejrzenie nowotworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi