Gość Wiktor Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam serdecznie ! Otóż z tyłu głowy od dłuższego czasu mam prawdopodobnie kostniaka - nie wiem za bardzo kiedy dokładnie i w jakich okolicznościach się go nabawiłem ale nie raz uderzyłem się w to miejsce , miałem też kiedyś szytą głowę po upadku na krawężnik , byłem z tym pare lat temu u lekarza jednak powiedziano mi że to nic poważnego i mogę odpuścić - mam prześwietlenie które mogę zamieścić. Jednak ten guz co jakiś czas staje się po trochu większy i większy - aktualnie nie wygląda to ciekawie a wręcz groteskowo... Do tego zacząłem mieć coraz poważniejsze kłopoty z pamięcią i bardzo częste bóle głowy - nie wiem czy przyczyna tego leży w tym guzie jednak po prostu chcę go usunąć , bardzo utrudnia mi on życie. Pytanie czy ewentualny zabieg mógłby byc na ubezpieczenie i do kogo konkretnie mam się zgłosić , czy to sprawa dla zwykłego chirurga czy dla chirurga plastycznego ? Poszperałem trochę w necie i znalazłem zdjęcie kostniaka które idealnie obrazuje mój przypadek - http://tnij.org/kostnak *- wygląda to niemal identycznie i jest w tym samym miejscu co na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 mało możliwe, że zmiana powiązana jest z dawnym upadkiem, w tym miejscu znajduje się fizjologicznie różnej wielkości guzowatość potyliczna zewnętrzna. Pierwsze kroki należy skierować d lekarza rodzinnego, on będzie mógł ocenić czym rzeczywiście jest ta zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi