Gość Kasia Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam Mam taki problem , że ok. 1,5 roku temu pojawiły się u mnie guzek odbytu . W przeciwieństwie do innych osób które opisują swój przypadek on nie boli i nie krwawi ( jest miękki i wysuwa się po oddaniu stolca a póżniej raczej jest schowany ) . Nie odczuwam żadnego dyskomfortu po za tym związanym z higieną . Czy w takim razie jest to żylak odbytu i czy na takim etapie wystarczyło by według pana leczenie farmakologiczne ?? Chcę nadmienić , że kilka lat temu odczuwałam napady bólu ( jakby w środku odbytu zwłaszcza podczas siedzenia ale po jakimś czasie ustąpiły ) . Dziękuję za ewentualną poradę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Ten guzek to wewnętrzny żylak odbytu ,czyli tzw. hemoroid. Najwyraźniej jest on już w poważniejszym stadium skoro wypada po oddaniu stolca a chowa się narazie samoistnie... Może być to już niestety II stadium hemoroidów wewnętrznych (guzki wypadają na zewnątrz w czasie wypróżniania się, lecz cofają się samoistnie) Musowo wizyta u lekarza - proktologa ,w celu przeprowadzenia badań , leczenia . Nie ma się co bać ... Pozdrawiam Daj znać jakbyś wiedział coś więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Soryyyyy... *wiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi