Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nie gojenie się rany po złamaniu i przy uczuleniu na metal po zespojeniu

Gość Bernadeta

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry chcialam prosic o porade, Moj brat miał wypadek w czerwcu, stwierdzono u niego złamanie *kostki* zerwane sniegna i wiazadla. Przeszedł operacje wkręcono mu 3 śruby i blache, przepraszam ze nie pisze fachowym jezykiem. po ok 3 tyg dostal silnego zapalenia, okazalo sie ze jest uczulony na metal i konieczne były 2 operacje najpier powazne oczyczenie nogi a potem wyciagniecie całego materiału. Do dnia dzisiejszego rana mu sie nie goi, saczy sie ciagle jakis płyn. Co tydzien chodzi do przychodni do lekarza ale za kazdym razem przepisuja mu inne leki i nie udzielaja żadnej informacji i co tydzien jest inny lekaz, jak to w przychodni szpitalnej. Nie może dobrze stanać na nodze, Wiem ze to powazna operacja i noga napewno bedzie opuchnieta, do tego jest sina w miejscu ostatniego ciecia. Na przeswietleniu które wymusil nie stwierdzono zmian, tylko tyle ze noga sie zrasta, L4 na kolejny tydzien i tyle, Smarowanie nogi kwasem bornym itp. Zaczynamy sie martwic, wykluczono cukrzyce, Nie chodzimy po lekarzach wiec nie mam rozeznania do kogo sie zwrócic, czy moge prosic o pomoc. Bardzo prosze o pomoc!! Serdecznie dziekuje

był robiony wymaz, byla bakteria, wyleczone.. 2 tyg w szpitalu... wtedy wyszło takze to uczulenie na metal, kolejne antybiotyki zastrzyki i tak w kólko a z nogi ciagle cos wycieka, jak wyciagali materiał to nie mieli jak zaszyć rany bo jak to stwierdzili rozlatywały sie tkanki. rana wyglada okropnie, Juz nawet siegnelismy po zioła,( na zrost kosci),

Witam. Mam nadzieję że Pani przeczyta choć minęło od zapytania już dużo czasu. Dziś trafiłem na Pani post. Szukam juz sam informacji bo mam podobną przypadłość jak Pani brat. Też złamana koska ,szyte więzadło blacha i wkręty. W nodze po trzech miesiącach od zabiegu ,,dziura * nie chce się zagoić. Czy znaleźliście sposób na uraz brata? Jak coś Pani może podpowiedzieć proszę o kontakt: eljotauto@gmail.com