Gość Halina Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam. Dwa tygodnie temu miałam operację przepukliny w ranie pooperacyjnej po usunięciu wyrostka robaczkowego (w m-cu maju) Operację przeprowadzono z wstawieniem siatki.Rana się zagoiła,szwy mam wyjęte,ale wczoraj w miejscu po drenie odpadł malutki strupek i wyciekło dość sporo brunatnego płynu.Zmieniłam opatrunek i całą noc opatrunek był suchy a rano znowu wyciekł ten płyn ale już mniej.Chciałam zapytać co z tym zrobić?Czy to jest normalne?Czy polewać to wodą utlenioną czy rywanolem.Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witaj! Ten wyciek może być niepokojący. Może świadczyć o zakażeniu rany. Najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie udanie się na wizytę kontrolną do lekarza. Nieleczone zakażenie może skutkować wystąpieniem powikłań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi