Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Twarda opuchlizna nad zwieraczem odbytu po wyłonieniu stomii

Gość Monika23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..minelo okolo 2 tyg od kiedy mam wyloniona stomie... mialam nacinane miesnie krocza po sama kosc guziczna. Mam pytanie. gdyz, czuje wewnatrz nad odbytem nad zwieraczem odbytu z prawej strony jakas twarda opuchlizne , czy blizne w srodku(zrost) niewiem) (nie mam pojecia co to jest) chce jednakze zaznaczyc ze utrudnia mi to przejscie miesni i poszarpuje mi konczyna dolna i miesniami wzgledem miednicy w okolicy krzyza biodra. i gornego odcinka kregoslupa. ..( utrudnianie poruszania sie miesni w ukl kostnym( to tylko moje odczucia,nie potrafie tego opisac,ale zle funkcjonuja sciegna i miesnie ) 1. CO to moze byc wewnatrz? 2. czy to jest twarda opuchlizna, jakis obrzek ,ktory zejdzie i miesnie beda sie juz potem poruszac swobodnie ,nie szarpiac w ukladzie kostnym, )? 3.jesli to tylko twardy obrzek ,opuchlizna wewnatrz wg pana. to -jaki czas musze sobie dac nim to wszystko tam sie wygladzi zmieknie i przestanie mnie uciskac i przeszkadzac w chodzeniu i jakimkolwiek ruchu? 4. prosze o jakas wskazowke od pana czy ten stan w srodku jest przejsciowy...( chodzi o to czy to minie) bo problem jest bardzo klopotliwy i utrudnia mi funcjonalnosc. prosze o szybka odpowiedz ,gdyz troche mnie ta sprawa interesuje bo utrudnia mi egzystencje ,,przewrocenie sie na druga strone ,chodzenie,schylanie,czy zejscie z kanapy...itp. 5.oraz na wysokosci krzyza po lewej i prawej stronie rowniez czuje takie zgrubienia a podczas chodzenia jakby szarpniecia jakby miesnie nie mialy wystarczajaco przestrzeni wzgledem szerokosci bo ciagnie je w odwrotna strone niz pierwotnie. 6. chcialam tez zaznaczyc ze z kanalu odbytu wydobywa mi sie pewien sluz zoltawy o przykrym zapachu ... wpierw czuje jakby waskie zaciesnienie zwieracza odbytu i takie ciagniecie, nastepnie wycieka ten sluz...co to jest?prosze o odpisanie co to z aobjawy i czy one mina. objawy w obrebie przepony miednicznej i miesni krocza sa bardzo bolesne i sa to nieprzyjemne doleliwosci utrudniajace poruszanie sie. z gory serdecznie dziekuje.