Gość Agnieszka Kozłowska Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Panie Doktorze, jestem po badaniu USG jamy brzusznej,krwi,moczu i EKG , które wyszły dobrze.Jednak od miesiąca podczas dotykania środkowo górnej części żoładka mam ruchy wymiotne,choć nie wymiotuję i lekki ból.Biorę lek Ortanol prawie miesiąc na nieżyt żołądka.Czuję dyskomfort i ciężko mi złapać jest oddech.Szybko się męczę.Lekarz orzekł,że to też jest nerwica.Ja,jednak czuję cały mój przełyk a po zjedzeniu czegos słodkiego poprostu mam kwas.Najgorzej jest z oddychaniem.Bardzo prosze o radę ,jakie badania muszę wykonać abym wiedziała co mi jest?Czy nieżyt żołądka leczy się długo i czy tak właśnie wygląda ? a może mam poprosić lekarza o skierowanie na gastroskopię,choć lekarz nie jest za tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Nieżyt żołądka można wyleczyć. Proponuje odstawić potrawy powodujące nudności. Są to niektóre objawy refluksu. Jeśli ma Pani wątpliwości można wykonać gastroskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Kozłowska. Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziękuję za odpowiedż,jednak nurtuje mie pytanie jedno,ile czasu niezyt żoładka trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Nieleczony nieżyt żołądka może w ogóle nie ustępować póki nie włączy się odpowiedniej diety lub leczenia farmakologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 witam,Ja zrobilam badanie gastroskopie,patrzym mi kamera do zoladka,i mam takie same obiawy co pani,i stwierdzili u mnie przepukline w pzreluku nie wielka,i nie wiem tez gdzie sie udac zeby Ja wyleczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jastina Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Wlasnie na tym badaniu Gastroskopi wykazalo mi przepukline przelyku,dostalam tabletki na kwasy zeby zeszly z organizmu,ale sie martwie,czy to wyleczyc,zeby bylo wszystko ok,Jak ktos moze pomoc podaje maila jastina126@o2.pl ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi