Gość Kasia. Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Po drugiej ciazy . dostalam drzepukline pepka i niezeszly sie miesnie proste brzucha. Po MRT Brzucha wynika ze mam 8 cm przerwy , czuje sie roznie , najgorzej jak mam wzdecia, Moja Pani doktor mowi ze jeszcze mam odczekac. Minelo juz dwa lata, Mam pytanie jak dlugo mozna z tym zyc , a jezeli zdecyduje sie na operacje, to jaka jest rekonwalestencja , mam dwoje dzieci 4 i 2 lata. Dlaczego tak sie stalo? Nie jestem otyla osoba, coprawda mam 154 mc wzrostu. Brzuch mialam normalny jak to kobieta w ciazy przytylam 12 kilo. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zosia Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 mam ciężką pracę fizyczna. czy z rozstępem mięśni prostych brzucha mogę pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcik Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 witaj miałam podobny problem i zdecydowałam się na operację. Jestem akurat tydzień po zabiegu. czuję się swietnie, nie mam ŻADNYCH dolegliwości - nie boli mnie nic, nie ciagnie, ranka maleńka i szybko/ dobrze sie goi. Zabieg był krótkotrwały, w znieczuleniu w kręgosłup, całkowicie dla mnie bezbolesny, rekonwalescencja błyskawiczna. Czuję sie zupełnie normalnie, tylko staram sie nie dźwigac. Tez mam male dzieci - 7 i 2 lata. Na razie nie ma spektakularnych zmian w wyglądzie brzucha ale mam nadzieję że to kwestia *poukładania się* wszystkiego, zejscia wewnętrznej opuchlizny itp. Bałam sie zabiegu najbardziej chyba w życiu ale po wszystkim wiem że nie było czego. Pozdrawiam, można pisać na maila - odpowiem na ewentualne pytania. marta * marcik_6@tlen.pl * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi