Gość Marcin Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Lekarz stwierdził u mnie przepuklinę pachwinową, ale powiedział, że jest jeszcze bardzo *mała*,ledwo wyczuwalna, i należy poczekac z operacją. Dowiedziałem się również, że przepuklina może się rozrosnąc lub pozostac w danym stanie(nie przeszkadzając) przez długi czas niezmieniona. Jak jest rzeczywiście? Kiedy należy poddac sie operacji? natychmiast czy reagowac wraz z pogłębianiem się przepukilny? Dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Najlepiej w tej sprawie skontaktować się z chirurgiem, który podejmie decyzje i wytłumaczy Panu czy już należy operować czy czekać. Mnie trudno cokolwiek na ten temat pisać bez badania. Uważam jednak, że jeśli przepuklina rzeczywiście istnieje nie ma co czekać tylko trzeba ją zoperować. Z czasem na pewno będzie się powiększać, a wtedy sam zabieg będzie trudniejszy i obarczony większymi powikłaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi