Gość Grzegorz. Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witam doktorze. Mam 17 lat i wykryto u mnie powrózek nasienny. Bardzo się boję operacji swoją drogą, ale też boje się tego co może być. W związku z tym mam do pana, panie doktorze kilka pytań mianowicie: - Czy po operacji mogę być bezpłodny i jakie to jest prawdopodobieństwo? - Czy po takim zabiegu w przyszłości często są spotykane nawroty tej choroby, które mogą zwiększyć szansę bezpłodności? - Czy w przypadku udanej operacji w przyszłości jakość nasienia może się co jakiś czas zmniejszać i zaniknąć lub całkiem zaniknąć, oraz jakie jest tego prawdopodobieństwo? - Czy muszę się martwić o to, że w przyszłości nie będę miał dzieci? Bardzo się tym przejmuję, bo już miałem takie *szczęście* że znalazłem się w tych 15% którym się to trafia(tak wyczytałem w internecie) oraz, że są one 2 lub 3 stopnia jak powiedział lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz. Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jeszcze jedno ważne dla mnie pytanie. Czy wodniak jest skutkiem ubocznym operacji powrózka nasiennego, czy przyczynia się do niepłodności i jakie jest tego prawdopodobieństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi