Gość Kasia Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam, 3 lata temu wykryto u mnie nadżerki w odbytnicy w badaniu histopatologicznym stwierdzono nacieki zapalne o malej gestosci colitis chronica indeterminata. Moje biegunki ustapily, niczym sie nie lecze. Poza tym w gastroskopii antrum bylo plamkowato zaczerwienione, co zotalo przeleczone pantroprazolem. Obecnie czasami doskwiera mi uczucie ciezkosci na zoladku. Z powodu silnego tradziku dermatolog chce mi przepisac Aknenormin - izotretynoina, czy to moze miec negatywny wplyw na moj przewod pokarmowy? Mam 22 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość omatko Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Lepiej najpierw odstaw tłuste żarcie - na BARDZO długo... co i tak będziesz musiał zrobić podczas brania izotretynoiny. Niczego smażonego, żadnego boczku, smalcu, czekolady, masła, tłustych szynek, kiełbas, żadnych ostrych przypraw, żadnej śmietany i tylko mleko odtłuszczone, żadne czipsy ani batoniki, żadnej coci Oli, pepsi itd., zero gazowanego. Ze słodkich rzeczy to jedynie drożdżówka z kruszonką. Twarz myj Cetaphilem, ponieważ nie zawiera on mydła. Jest świetny. Używam ponad rok - aha - sam biorę izotretynoinę i żołądek jest osłabiony - jelita także. Żadnych musli, żadnych ziaren... żadnego chleba ciemnego. Ale ty ze swoimi problemami powinieneś to już stosować. Poczekaj z taką właśnie dietą, a zobaczysz, że ta cera trochę się poprawi, no bo jak będziesz jadł/jadła te wszystkie gówna, które wymieniłem, no to się nie dziw. Z takimi problemami, jakie masz, zdecydowanie odradzam izotretynoinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość omatko Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Przepraszam... nie zobaczyłem imienia.... Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi