Gość Anna Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam mam proble z guzkami tarczycy.prosze o pomoc.Tarczyca powiekszona,zwlaszcza w obrebie prawego plata.Płat prawy o wym.25x23x50mm,objetosc ok 14ml.Płat lewy o wym.25x16x49mm,objetosc 10ml.W prawym placie w czesci centralnej niejednorodny guzek,ze zmianami płynowymi-zwyrodnienowymi,calosc o wym.27x17mm.Wokol zmiany drobne guzki o śr.4-5mm.W placie lewym dość liczne drobne guzkiwypelniajace niemal caly plat,o śr.do 78mm.Cieśń nieco poszerzona do 5mm.Przepływy w obrebie tarczycy w granicach normy.Tsh w normie.OB 10-30.Prosze o wjasnienie czy to cos powaznego.Dziekuje AnnaZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cdll Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Każdy guzek może okazać się zmianą poważną lub nie. Udaj się do endokrynologa, który powinien zaproponować Ci odpowiednie leczenie - podjąć decyzję o wykonaniu biopsji (z dużym prawdopodobieństwem określi ona charakter zmiany), zlecić dodatkowe badania (przyda się badanie poziomu przeciwciał antyTPO i antyTG). Duża liczba guzków może wskazywać na chorobę autoimmunologiczną. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Jeżeli zauważa się u siebie jakiekolwiek zmiany to trzeba to konsultować z lekarzem. A ja ostatnio znalazłam stronę na której można samemu sprawdzić czy ma się raka. http://sites.google.com/site/457news Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxx Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Bardzo proszę o usunięcie powyższego komentarza, jest to oszustwo żerujące na naiwności ludzi, mające wyłudzić pieniądze za pseudo-poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi