Gość Beata Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Panie Doktorze, mam 29 lat. W 2005 roku złapał mnie pierwszy raz ból w krzyżu. Chodziłam złamana, sztywna, nie mogłam się wyprostować. Później często miałam problemy, choć pracuje fizycznie i od pracy bywa lepiej. Ogólnie boli mnie bardziej, np. gdy dużo siedzę. Ból pojawia się ostatnio nad prawym pośladkiem i jest kłujacy, bywa bez przerwy, promieniuje do prawej nogi. Z krzyża przeniósł się w tę okolicę. Leki typu diclofenak pomagają w jakimś stopniu, zwłaszcza, gdy zachodzi prawdopodobieństwo, iż nie bede mogła pracować. Bede wdzięczna za radę jakie badania wykonać. OB u mnie w porządku, podobnie jak badanie krwi. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabrysia Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 witaj.nie jestem lekarzem ale wykonałam jużmnóstwo badań związanych z kręgosłupem.najlepszym badaniem w tym przypadku będzie mr kręgosłupa lub tomograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi