Gość Anna Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam, Niedawno wyczułam guza na podniebieniu miękkim.Jest on wielkości monety 2 zl i znajduje się po lewej stronie.Tak samo po lewej stronie mam rownież twarde zgrubienie w nosie , które jest wyczuwalne nawet palcem tuż z przodu- w lewej dziurce- wielkości ziarenka kawy..Mam ponadto uczucie zatkanego ucha- również lewego. Guz w gardle jest koloru podniebienia.Mam 23 lata. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Trudno mi określić co to jest bez bezpośredniego badania. Może to jakiś naciek z migdałka. Na pewno w tej sprawie trzeba dość pilnie skonsultować się z laryngologiem, aby w tej sprawie podjąć odpowiednie czynności (trzeba wykluczyć przemianę nowotworową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Byłam dziś u pani laryngolog i stwierdziła, że ten guz wcale aż tak twardy nie jest i znajduje się na podniebieniu twardym, mam zrobić jakiś wycinek z tego.Teraz to już w ogóle nie wiem co myśleć.A w nosie to podobno tylko chrząstka wystająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi