Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Usztywnienie stopy gipsem przy siniaku po stłuczeniu

Gość Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Tydzień temu skoczyłem z wysokości ok 1.2m i upadłem felernie na lewą piętę był ogromny ból myślałem że coś złamane okładałem stopę lodem lecz po nieprzespanej nocy udałem się na urazówkę zrobiono prześwietlenie lecz złamania nie widać pani doktor powiedziała że trzaba usztywnić stopę i założono mi szynę. Miałem za 10 dni wstawić się na powtórne badanie i prześwietlenie. W tym czasie brałem zastrzyki antyzakrzepowe w brzuch 0.4ml dziennie. Po paru dniach noga w zasadzie już nie bolała pod koniec nawet mogłem stawać na palcach i chodzićbez kul. Podczas ponownej kontrolnej wizyty zdjęto mi gips i okazało sięże jest siniak od pie po palce po prawej stronie lewej stopy. Znów zrobiono prześwietlenie i złamania nie widać na zdjęciu. Mimo to lekarz zalecił znowu czynę gipsową na 10 dni i zwiększył dawkę zastrzyków na 0.6ml Fraxiparine. Dodam że w tym czasie gdy był zdjęty gips u lekarza nie mogłem stanąć na piętę bo mnie bolała i gdy lekarz dotykał zasiniaczonego miejsca też bolało samo scięgno Achillesa ok. Czy to normalna metoda leczenia kolejny raz usztywnienie stopy bez żadnych maści na tego siniaka. Wiek 29 lat wzrost 187cm waga 93 kg.