Gość Rafał Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam, w rezonansie magnetycznym głowy wykryto u mnie torbiel pajęczynówki w tylnym dole czaszki o wymiarach 3,6 cm na 1,5 cm. Czy jest się czym martwić? Czy trzeba to kontrolować, albo leczyć, a jeśli tak to jak to się leczy? Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Czy jest się czym martwić? - torbiel jest dość duża i jeśli daje objawy może wymagać leczenia operacyjnego Czy trzeba to kontrolować, albo leczyć, a jeśli tak to jak to się leczy? - w tej sprawie najlepiej skonsultować się z neurochirurgiem, który podejmie w tej sprawie ostateczną decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafał Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 mam na imię rafał jestem po kramiotomji prawostronnej i po wchłonietym krwiaku lewostronnym czego skutkiem jest padaczka opanowana farmakologicznie po zabiegu pojawił się torbiel podpajeczy wielkości (25mm-30mm) narazie brak objawów proszę o radę co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam! Mój tatuś niedawno przez przypadek dowiedział się,że ma w dole czaszki przy łusce k. potylicznej torbiel pajęczynówki o wym.37x13mm. Bardzo się tym martwię ponieważ również choruje na Deprsje i ma stwierdzone Organiczne Zaburzenia Nastroju*( Czy ten torbiel może mieć duży wpływ na jego zachowanie i nastrój? Bardzo proszę o odpowiedz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi