Gość Dariusz. Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam, dokładnie 11 dni temu miałem operację przeprowadzoną metodą laparoskopową w celu usunięcia żylaka powrózka nasiennego po stronie lewej. Jak długo powinienem odczekać po tej operacji na powrót do uprawiania sportu - koszykówki? Mam 16 lat i czuje się już na prawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Bezpiecznym okresem jest przynajmniej miesiąc przerwy. Jednak najlepiej przestrzegać zaleceń lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jak duze byly Twoje zylaki? Czy teraz sa mniejsze? Dlaczego zdecydowales sie na operacje? Mozesz napisac gdzie robiles zabieg? Jeslo mozesz to odezwil za jakis na tym forum i napisz jaki jest stan po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz. Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Miałem żylaki stopnia III-go, były widoczne gołym okiem. Po operacji już widać poprawę, ale całkowicie żylaki mają zostać *wchłonięte* przez okres do jednego roku. Na operacje zdecydowałem się z tego powodu, iż w tak młodym wieku i przy tej wielkości wpływała na bezpłodność. Natomiast *nieestetyczny* wygląd miał mniejsze znaczenie. Zabiegł przeprowadzany był w Szpitalu Specjalistycznym nr 2 w Bytomiu. Jak już pisałem zabieg prowadzony był za pomocą metody laparoskopowej i na 11 dni bez żadnych większych problemów funkcjonuję, aczkolwiek nie mogę nadwyrężać brzucha z powodu przecięcia mieśnia, który powoduje ból. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 dzieki za informacjie. odezwil sie za jakis czas na gg. Tez mam zylaki i nie wiem co z nim i robic. Operacji sie boje. 15978525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jointowy Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 a ja jestem PRO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi