Gość Grzechu Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Od zawsze kiedy pamiętam moje lewe jądro było niżej niż prawe, powrózek nasienny z nasieniowodem były większe od prawego (bardziej mięsiste). Przedwczoraj dopadł mnie mocny skurcz w podbrzuszu, z towarzyszącym dyskomfortem jądra - postanowiłem udać się do lekarza, co zrobiłem wczoraj. Lekarz rodzinny dla dorosłych (bardzo doświadczony) wymacał i wybadał moje jądra, stwierdzając że nie widzi w nich nic niepokojącego, zwykła fizjonomia (większy nasieniowód etc.). Powiedział, że bóle i skurcze są spowodowane dojrzewaniem i podnieceniem seksualnym (mam 18 lat, lecz jeszcze bez stosunków seksualnych) bez wytrysków (np. randki z dziewczyną bez stosunku mogą wywołać takie reakcje organizmu). Mówił aby się nie martwić, to dojrzewanie. Dzisiaj jednak podbrzusze boli mnie podczas chodzenia, skakania, biegania wraz z jądrem - wyczytałem, że mogą być to żylaki (po dłuższym chodzeniu, staniu, leżeniu). Proszę o radę, czy udać się do urologa - lekarz powiedział że nie mam powodów do obaw ani powodów do wizyty u urologa, i prosił nie czytać w sieci o chorobach, bo mogę sobie tylko wywołać. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1112 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 To że lewe jądro jest położone niżej niż prawe to nic nie oznacza - większość mężczyzn tak ma . Ja zaufał bym lekarzowi i poczekał do tyg czasu , jeżeli nie przestanie to radził bym skontaktować się z urologiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi