Gość Agnieszka Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 W poniedziałek rano zaczęła boleć mnie okolica odbytu, wyczułam mały guzek. Zgłosiłam się do lekarza rodzinnego, który wypisał mi skierowanie do chirurga. Do wieczora guzek bardzo się powiększył i zaczął mocno pobolewać, dostałam temperatury 37,7. Nocy prawie nie przespałam, mimo tabletek przeciwbólowych. Rano zaczęła drętwieć mi noga, ból się nasilał, miałam już problem z jakimkolwiek poruszaniem się. Rodzina zawiozła mnie na ostry dyżur, lekarz po badaniu stwierdził żylak odbytu pojedynczy zapalny, powiedział że sam się nie wchłonie i potrzebny będzie zabieg. Dostałam posterisan h, maść lidoposterin oraz diosmineks i odesłano mnie do domu. Mimo brania tych środków ból nasilał się cały czas, przestałam cokolwiek jeść, temperatura nie spadła, cały dzień i noc nie spałam, nad ranem nie mogłam już wstać z łózka, każdy najmniejszy ruch powodował ogromną bolesność, a i w pozycji leżącej też cały czas cała okolica odbytu i sam guzek bardzo mnie bolał. Nad ranem zadzwoniliśmy na pogotowie, jednak tam kazano nam się zgłosić do lekarza rodzinnego. Lekarka przyszła do domu, przepisała mi antybiotyk, i ketofrem forte w celu zlikwidowania zapalenia i uśnieżenia bólu. Po tych proszkach poczułam znaczną ulgę. W nocy obudziłam się, znowu z bólem i gorączką, poczułam że coś jest nie tak, w łazience na bieliźnie miałam ogromną wydzielinę z jakby ropy, krwi guzek chyba pękł bo mogłam już normalnie wstać z łózka i się poruszać. Podczas wypróżniania zauważyłam znaczną ilość krwi, z guzka też co i raz sączy się krew z tym że teraz czuję się już o wiele lepiej. Jedynie prawie nic nie jem, poczułam wstręt i strach przed jedzeniem. Obawiam się czy chirurg postawił właściwą diagnozę i dobrze zrobił odsyłając mnie do domu w stanie skrajnego wyczerpania i ogromnego bólu. Teraz muszę czekać na wizytę do proktologa którą na nfz mam dopiero za pół roku. Panie Doktorze czy diagnoza i postępowanie lekarza było słuszne, czy w takiej sytuacji czekać pół roku? Może lepiej zgłosić się prywatnie do innego proktologa i zdecydować na operację( chociaż dla mnie są to bardzo duże koszta)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi