Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle podudzia i stan zapalny w stawie skokowym

Gość Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, od kilku miesięcy borykam się z bólami podudzia (zlokalizowanymi w różnych miejscach - od stawu skokowego przez przednią część piszczela, wewnętrzną stronę łydki i staw kolanowy). Z widocznych objawów zauważyłem drobne tak jakby sznurki koralików pod skórko od głowy kości piszczelowej wzdłuż całego piszczela po wewnętrznej stronie, które są bolesne oraz wybrzuszenie z tyłu łydki. Rodzinny wykluczył zakrzepicę (D-dimery w normie), wysłał mnie na RTG podudzia (rzekomo czyste, ale nie dostałem opisu, rodzinny na oko stwierdził, że nic na nim nie ma) oraz do poradni rehabilitacyjnej gdzie specjalista rehabilitacji medycznej stwierdził przeciążenie lewej nogi i wysłał na zabiegi fizykoterapii (w październiku...). Dodatkowo, z zupełnie innej okazji miałem robioną trójfazową scyntygrafię kości która wykazała stan zapalny o średnim nasileniu w stawie skokowym. Proszę o sugestię z czym mogę się borykać i do kogo powinienem się z tym udać, bo do października to ja nie wytrzymam. Dodam jeszcze, że bóle nieco ustępują po NLPZ Łukasz, lat 25