Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Kłucie i ściskanie w brzuchu nasilające się po siłowni

Gość pawel.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym poznac pana zdanie odczego moze pochodzic bol po lewej stronie brzucha bo sam niemoge do tego dojsc .mialem w styczniu podrazniona trzustke zdaniem mojej lekarki mimio ze usg i amylaza nic niewykazala tak jak inne badania na watrobe stosowalem diete ,okolo 3 mcy temu robilem gastroskopie mam duza przepukline rozworu przelykowego z refluksem 3 dni temu prywatnie zrobilem usg badanie krwi amylaza lipaza tez wyszlo wpozadku.czy mogl by mi pan napisac od czego ten bol moze pochodzic jesto takie klucie albo sciskanie ostatnio to tak mnie porzadnie scisnie po silowni trwa to chwile i puszcza i puzniej bol jest slabszy.jestem osoba stresujaca.prosze o odpowiedz.pawel.zazywam controloc40. Chcialbym sie dowiedziec czy mozna wykluczyc chorobe trzustki jesli badania dobrze wychodza. Polewej stronie mam jeszcze bulgotanie i pieczenie jest to umiejscowione w gornej czesci brzucha. Jeszcze raz dziekuje i prosze o odpowiec.

Takie bóle są właśnie związane z przepukliną rozworu przełykowego. Właśnie w takim schorzeniu siłownia może nasilać dolegliwości związane z przepukliną. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Trzeba prowadzić odpowiedni styl życia, zażywać odpowiednie leki. Jeśli takie czynności nie przyniosą efektu zapewne będzie konieczne leczenie operacyjne.

Bardzo dziekuje za szybka odp.odradzal by Pan cwiczeia silowe?Ja nie cwicze na maksa tylko poto zeby przytyc bo schudkem 8kg i zaczolem zazywac kreatyne czy to znaczy ze niepowinienem cwiczyc?A czy przy takiej operacji moga wystapic jakies powiklania?Przepraszam ale nic na ten temat nie wiem.Z gory dziekuje.