Gość Zrozpaczona Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 W oczekiwaniu na wynik histo-patologiczny i nerwy które mnie zżeraja mam pytanie: - czy komórki atypowe w BAC oznaczaja zawsze nowotór złosliwy ? -czy zmiana lita i bezechowa w usg to coś złego ? Prosze o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 czy komórki atypowe w BAC oznaczaja zawsze nowotór złosliwy ? - nie zawsze, ale niestety jest dość duże prawdopodobieństwo, że może to być nowotwór i to właśnie złośliwy czy zmiana lita i bezechowa w usg to coś złego? - to tylko forma jednolitego guzka nie zawsze świadcząca o tym, że jest to nowotwór złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zrozpaczona Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam ponownie ,nareszcie mam wynik histopatologiczny Rozpoznanie :fibrosclerosis , podobno to zmiana łagodna ? Prosze o przetłumaczenie wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 zrozpaczona wynik jest dobry, nie wiem czy dobrze,jest to wlokniste zwyrodnienie,ale wynik histopatologiczny po operacji bedzie wiarygodny,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zrozpaczona Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 To znów ja ,dziekuję za przetłumaczenie i cieszę się ,że jest dobry wynik ,ale nie bardzo rozumiem słów *nie wiem czy dobrze* czy to włokniste zwyrodnienie może się w coś złego przekształcić ?.Jeśli wiem to nie czeka mnie narazie żadna operacja ,to był to wynik histopatologiczny ze zmiany usunietej poprzez biopsje mammotomiczną. Prosze o odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witaj ja tez jestem po biopsji mammotamicznej, i wynik jest wiarygodny zmiana jest raczej usunieta w calosci,nie wiem ile masz lat ale piersi sie starzeja i nieraz powstaja zwyrodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xyz Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ania, a jak dużą miałaś zmianę usuwaną mammotomicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zrozpaczona Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Moja zmiana miała podobno 8 mm , a mam niestety juz 45 lat .Byłam z wynikiem u lekarza i powiedział ,że kontrola za 6 msc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anetaaa Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Atypowe komórki nabłonka sutka,dominuja komorki w rozproszeniu,czesciowo ulegajace martwicy zakrzepowej,zmiana nabłonkowa złosliwa sutka lewego.taki mam wynik biopsji,mam 27lat,czy ktos mi to moze w prostych slowach wytlumaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi