Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Wzdęcia, ból żołądka i uczucie pełności

Gość ulcia27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Mam 28 lat.Już po raz drugi mam dziwne objawy bólu brzucha tzn,ból zaczyna się w trakcie miesiączki(lub to tylko przypadek),ból całego brzucha,żołądka,wzdęcia(przy czym wypróznianie normalne,ale po wypróżnieniu nadal ciągłe uczucie wzdęcia,więc to naprawdę dziwne)uczucie pełności,bulgotanie w żołądku,problem z odbijaniem,po ok. dwóch dniach ból już tylko przy uciskaniu(nie odczówam go jeśli nie dotykam brzucha)przy chodzeniu,o bieganiu nie ma mowy,nawet boję sie nim o nic nie zaczepić ani dotykać,wciąż wzdęcia.Miałam już takie objawy 3miesiące temu,myślałam że to sprawy ginekologiczne,ginekolog nic nie znalazł,cytologia wyszła super,zrobiłam też krew i ob wszystko w normie,ból trwał ok 2 tyg i sam przeszedł i teraz znów to samo.To już drugi dzień i nie przechodzi,jem normalnie,brak gorączki,wyrostek wycięty lata temu.co to może być??Proszę o podpowiedz!

Takie dolegliwości raczej związane są z problemami ginekologicznymi skoro powstają w czasie miesiączkowania. Być może to symptomy endometriozy, a może ma to związek z podłożem psychogennym. Na pewno trzeba na początku wykluczyć endometriozę co powinien zrobić ginekolog.

Dziękuję za odpowiedz!Właśnie ginekolog wykluczył jakiekolwiek problemy układu rozrodczego,ze względu na b dobre wyniki cytologii jak i również fakt że miesiączka jest regularna i brak zmian w cyklu,po ogólnym badaniu stwierdził że wszystko jest w porządku.A ze strony układu pokarmowego,jakiej choroby mogą być te objawy??Ogólnie czuję się dobrze,tylko ten ból przy dotyku i wzdęcia nawet śmiać się nie mogę bo też boli,tak jakby mięsień brzucha.

Ach i chciałam dodać,że na co dzień jestem w ciągłym biegu,tzn.bardzo często jadam bardzo szybko ze względu na brak czasu,tyle,że odżywiam się raczej dobrze,codziennie świeży gorący posiłek,rzadko jedzenie kupione typu*fast food*,więc nie wiem czy to ma jakiś związek bo odżywiam się tak od zawsze i raczej nigdy nie miałam problemów z wypróżnianiem czy innych pokarmowych dolegliwości.Więc już sama nie wiem??Jestem umówiona za tydz.na wizytę do gastrologa,chciałabym tylko wiedzieć czego mogę się mniej więcej spodziewać.Narazie pijam herbatki miętowe tylko brak poprawy:(