Gość Beata Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Mój synek skaleczył się w rękę nożem, chirurg założył mu jeden szew. Założono opatrunek, dostaliśmy antybiotyk w sprayu. Po 8 dniach mieliśmy przyjść na zdjęcie szwu. Po 2 dniach przy zmianie opatrunku zauważyłam, że z rany sączy się bezbarwny, bądź o lekko żółtawym zabarwieniu płyn. Chirurg powiedział, że to nic poważnego i mam dalej *psikać* antybiotykiem, tylko nie robić opatrunku. Gdy poszliśmy na usunięcie szwu, okazało się to niemożliwe, bo był za ciasno związany i schował się w ranie. Pielęgniarka stwierdziła, że go nie wyciągnie bo on sam z czasem wyjdzie. Mijają już 2 tygodnie, rana się zabliźnia ale szew nie wychodzi, syn na rączce ma zgrubienie nad szewkiem. Czy można pozostawić nić w ranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Nić czasami można pozostawić. Nie powinno mieć to żadnego wpływu na stan palca. Jednak radziłbym jeszcze w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem, który podejmie w tej sprawie ostateczną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi