Gość Kasia Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam, mam 19 lat. Przez 3 miesiące zrzuciłam 10 kg i ważę teraz 50 kg przy wzroście 163 cm. Wcześniej nie widać mi było na nogach i rękach wystających żył. Teraz robi się ich coraz więcej. Najgorsze są na zewnętrznej części dłoni. Szczególnie na prawym ręku. Bolą i przeskakują przy ruszaniu palcami. Czy to jest związane z utratą wagi ? Czy mam się zgłosić do specjalisty ? Jeśli tak to do jakiego ? Dodam, że przez 1,5 roku brałam tabletki antykoncepcyjne cyprest. Odstawiłam je tydzień temu. Mam tendencje do powstawania żylaków,ponieważ moi rodzice je mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Czy to jest związane z utratą wagi ? - tak Czy mam się zgłosić do specjalisty? Jeśli tak to do jakiego ? - jeśli żyły bolą w zakresie kończyn dolnych może to świadczyć o ich stanie zapalnym dlatego w takim przypadku radziłbym skonsultować się jeszcze z chirurgiem najlepiej naczyniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi