Gość darek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam, Miałem silny atak bólu w okolicach lewej nerki. Byłem u lekarza internisty i prawdopodobnie jest to zapalenie korzeni nerwów kręgosłupa tzw.*korzonki*. Jednak zrobiłem badanie moczu i nie mam pewności co do wyników, bardzo proszę o pomoc czy wyniki, które zamieściłem poniżej mogą wskazywać na problem z nerkami lub inne schorzenie? Barwa - zółta Przejrzystosc - lekko metny PH - 5,5 Ciezar własciwy - 1,020 Białko - ujemne Glukoza - ujemna Urobilinogen - 0,2 E.U./dl Bilirubina - ujemna Ciała ketonowe - ujemne Leukocyty - ujemne Azotyny - ujemne Krew - duzo Nabłonki płaskie - pojedyncze w.p.w. Leukocyty - 0-2 w.p.w. Erytrocyty swieze - luzno pokrywaja p.w. Erytrocyty cz. wyługowane - 5-10 w.p.w. Bakterie - nieliczne w.p.w. Pasma sluzu - nieliczne w.p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nieprawidłowy jest wynik moczu wskazujący na to, że erytrocyty świeże pokrywają luźno pole widzenia. To może świadczyć o kamicy nerkowej. Najlepiej byłoby jeszcze wykonać USG układu moczowego celem potwierdzenia lub wykluczenia kamicy nerkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi