Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Przeskoczenie czegoś w szyi podczas ziewania

Gość magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ok. tygodnia temu gdy miałam skręconą głowę w prawo i ziewałam coś śprzeskkoczyło mi z przodu szyi, koło krtani na wysokości tarczycy po prawej stronie.( podczas ziewnięcia). Czy mogła to być tetnica szyjna? czy możliwe jest żę tętnica najdzie na mięsień albi krtań i wtedy przeskoczyłł? jeśli tak to czy mogła się jakoś przetrzeć co prowadzi później do pęknięcia jej przy większym wysiłku? czy raczej to był mięsień czy jakaś chrząstka, staw, wiązadło? podczas tego przeskoczenia zabolało mnie, taki piekący ból. przez ok. 2 dni bolała mnie prrawa strona szyi i natej wysokości krtań, jakby w środku gardła oraz w kręgosłupie szyjnym z tyłu. Chce znów intezacząć intensywnie zacząć ćwiczyc ale boje się o ta tetnicę Bardzo proszę o odpowiedź czy musze iść z tym do lekarza skoro juz mnie nie boli i czy ta tętnica sama się zregeneruje i czy w ogóle to jest możliwe? Uprzejmię z gory dziękuję

Czy mogła to być tetnica szyjna? - na pewno nie była to tętnica czy możliwe jest że tętnica najdzie na mięsień albi krtań i wtedy przeskoczyłł? - na pewno nie czy raczej to był mięsień czy jakaś chrząstka, staw, wiązadło? - raczej to przeskoczyła jakaś chrząstka np. krtani lub mięsień szyi Bardzo proszę o odpowiedź czy musze iść z tym do lekarza skoro juz mnie nie boli i czy ta tętnica sama się zregeneruje i czy w ogóle to jest możliwe? - jeśli dolegliwości ustąpiły nie ma potrzeby konsultowania się bezpośredniego z lekarzem