Gość nemeczek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam Od kilku(nastu) lat mam guzka około 1-1,5 cm, twardego, nieprzesuwalnego. Guzek jest zlokalizowany w dziwnym miejscu: pod mostkiem, tuż pod *dołkiem* w piersi a kapkę wyżej od linii, która łączy ostatnie żebra. Guzek nigdy nie bolał, generalnie nic się z tym nie działo. Pewno tematu by nie było, ale znajoma zachorowała na raka żołądka i tak sobie jakoś o tym przypomniałem. Zgrubienie jest widoczne tylko wtedy kiedy leżę na płasko i napinam mięśnie brzucha. W pozycji *normalnej* kompletnie nic nie widać, choć jest ulokowany dość płytko pod skórą. Czy to może być tłuszczak/włókniak? A może to nowotwór? Tylko czego, bo w tym rejonie tak płytko pod skórą żadnych specjalnych *bebechów* nie ma (a może się mylę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Trudno mi określić co to może być bez bezpośredniego badania. Najczęściej w tej lokalizacji może występować tłuszczak, a być może jest to drobna przepuklina w kresie białej. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi