Gość Asiula z Nowego Sacza Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Bylam z dzieckiem u nefrologia i nie wiem o co chodzi i prosze o pomoc. Obie nerki w miejscu typowym, prawidlowej wielkosci NP.6,9cm, NL 7,3cm. Ukm nerki prawej bez zastoju i bez złogów. Echostruktura miąższu nerki prawej prawidlowa, w nerce lewej różnicowanie korowo-rdzeniowe zatart, ukm w niewielkim stopniu poszerzony -wsk badania w kierunku reflexu p-m Aorta brzuszna, żyla próżna w normie. I o co to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Przez około pół roku, raz na 1-2 miesiące miewałem ból w okolicach prawej nerki. Ból się nasilał przy wdechu, trwał od kilku godzin do 3 dni. Niedawno zrobiłem z tego powodu usg jamy brzusznej i mam taki o to wynik: W nerce prawej umiarkowanie poszerzony ukm, wym.a-p miedniczki 25 x 34mm, podmiedniczkowy odcinek moczowodu poszerzony do 11 mm - przeszkoda poniżej. Co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi