Gość Sylwia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam Panie doktorze. Moja matka i ciotka, miały raka szyjki macicy. Ja z racji tego często robię cytologię i jak na razie wszystko jest w porządku. Ostatniego partnera miałam jak miałam 23 lata, 10 lat temu. Obawiam się tylko strasznie o mój odbyt, gdyż mam często zatwardzenia i rozwolnienia, często oddaję stolec kilka razy i piecze mnie w środku.Miałam kilka ranek w odbycie i to na wysokości zwieracza wewnętrznego, gdzie jest strefa przejściowa, co podobno budową anatomiczną odpowiada budowie szyjki macicy i dlatego homoseksualiści zapadają na ten rodzaj raka. Dodatkowo znałam jednego który na to umarł w wieku 45 lat. Czy hpv, o ile go mam może w takich warunkach, ranki, otarcia, miec środowisko do rozwoju raka? Jaka jest szansa że organizm go wyeliminował? Ten mój były chłopak sprzed 10 lat, przyznał się że był u prostytutki.A jak wiadomo one są zakażone. Czy taka osoba powinna robić jakieś badania np. cytologię odbytu? Czy palcem można sobie wyczuć w odbycie jakąś dysplazję? nie chcę za bardzo sobie tam grzebać, ale wiele razy musiałam z powodu zaparć i obawiam się że mogłam sobie to świństwo tam przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi