Gość Marlena69 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jestem w grupie ryzyka zachorowania na raka jelita grubego (dziedziczenie). Od jakiegoś czasu miewam krwawienia z odbytu czystą jasną krwią. KOLONOSKOPIA: per rectum żylaki zewnętrzne. Instrument wprowadzono do kątnicy. Stopień przygotowania średni. W odbytnicy na 10cm od zwieracza uszypułowany polip śr.6mm wykonano polipektomię miejsce cięcia suche. Polip wydobyto do badania his-patol. BADANIE HISTOPATOLOGICZNE: Miejsce pobr: jelito grube. Polip śr.0,4cm 1xcał. Rozpoznanie: Tubulo-villous adenoma with low grade intraepithelial. neoplasia. Proszę powiedzieć co oznacza wynik, czy był już to stan rakowy? Co dalej? zalecono mi okresowo kontrolę w poradni gastrologicznej, ale nie wiem kiedy. Czy średni stopień przygotowania do badania mógł zaważyć na tym, że badanie mogło nie wykazać wszystkiego? Półtora miesiąca po kolonoskopii znów miałam bardzo delikatne krwawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi