Gość Daniel Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam od jakiegoś czasu mam problem z prawym kolanem, ból pojawia się po intensywniejszych treningach i zawodach (gram w squasha) ból występuje w dolnej części rzepki przy zgięciu kolana poniżej 90stopni, gdy kolano jest zgięte na maksa lekkie naciśnięcie palcem w tym obszarze jest juz odczuwalne żadne odpoczynki od sportu nie pomagają mniej więcej po tygodniu od zawodów ból jest minimalny lub juz nie ma go w ogóle, jednak zawsze wraca po intensywnym graniu pomóżcie bo nie wiem co z tym teraz robić niestety nie mogę narazie udać się do ortopedy może jakas opaska podrzepkowa by pomogła?? z góry dziękuję za pomoc Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Proszę spróbować zastosować jakiś lekki stabilizator stawu kolanowego jednak wątpię czy przyniesie on efekt. Na pewno trzeba w tej sprawie udać się na bezpośrednią konsultację do ortopedy. Takie objawy mogą świadczyć np. o jakimś uszkodzeniu struktur kolana np. łąkotek, więzadeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 ze stabilizatorem jest lepiej grałem juz kilka razy i podczas gry nie czuje w ogóle bólu natomiast cały czas jest odczuwalny ból gdy bez stabilizatora podczas zgięcia kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rbk17 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 To ja mam podobnie, oczywiście nie przeszkadza mi to w bieganiu a biegam na 10 km i półmaratony. Zaczęło się po zawodach w biegu na ... 660 m, dzień później biegłem w innych na 13 km i przed startem coś mnie to kolano lekko bolało, ale napiąłem mięśnie kilka razy i przeszło, potem przez maj spokój i w czerwcu po półmaratonie zacząłem intensywne treningi na 10 km i wtedy się zaczęło, w lipcu jeszcze odbyłem 2 konkursy ale wtedy mi to się nie udzielało, dopiero po kilku treningach później, robię więc 6 dni przerwy, jak nie zadziała to idę do ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mam tak samo od paru dni jak ten aniel i niewiem co mi jest moze jakieś rady macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi