Gość Anna Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jakiś czas temu pisałam o problemie mojej córki-guzek tarczycy. Biopsja wykazała iż jest to zmiana łagodna a obraz rozmazu odpowiadał torbieli koloidowo-krwotocznej. Otóż moja córka jest już po operacji, usunieto jej lewy płat tarczycy i w momencie otrzymania wypisu ze szpitala pojawiły się we mnie wątpliwości. Pomimo jak wspomniałam takiego wyniku biopsji jako diagnozę wpisano jej D 44.0 - guz lewego płata tarczycy? (skoro biopsja wskazała na torbiel?) Druga rzecz, która wywołała we mnie poważne obawy to opis usg wykonanego dzień przed zabiegiem. Otóż okazało sie iż u córki guzek w ciągu niepełnego miesiąca powiekszył się o 7 mm, dodatkowo również w ciągu miesiąca węzęł podżuchwowy zrobił się odczynowy. Czy w związku z tym córka nie powinna mieć usuniętej całej tarczycy? Wycięto jej tylko lewy płat. I co z tym węzłem? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, bardzo się martwię być może, moje wątpliwości nie są zasadne i wynikają tylko z niewiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krysia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 mam guza na ramieniu i strasznie mi uciska na całą reke czy to moze byc nowotwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi