Gość Aleksandra Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam nazywam sie Aleksandra mam 29 lat.Rok temu przeszlam zabieg metoda whipple z powodu przewleklego zapalenia trzustki .Kilka miesiecy po zabiegu okazalo sie ze mam przepukline ooperacyjna .Jakies 3 miesiace temu przeszlam kolejny zabieg usuniecia przepukliny .Zostala mi zalozona siatka operacja odbyla sie przez naciecie .Tydzien po zabiegu dostalam gronkowca i zebrala sie duza ilosc plynow podskora wiec moj chirurg zdecydowal ze bedzie lepiej naciac miejsce szycia po zabiegu zeby uwolinc plyn.I tak wlasnie dzis mija 3 miesiac od kiedy ciagle sacza mi sie plyny a rana po nacieciu jest gloeboka na jakies 2 centymetry i nie chce sie zamknac .Czy sa jakies sposoby zeby uniknac kolejnej operacji,na to zeby rana sie zamknela i plyny przestaly wkoncu z niej wyciekac ?Zmieniam opatrunki dwa razy dziennie z uzyciem saczkow ,wszystko jest czyste i sterylne a plyn ciagle mimo ze minely juz 3 miesiace jest zoltawy nie przezroczysty .Z gory dziekuje za opdowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 może przemywac te ranę letnim wywarem z kory dębu. synowi gnoiła sie tak rana po operacji przepukliny i ładnie po tyg. zabliżniła sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi